Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
monya
|
Написане: п'ятниця липня 20, 2007 1:08 am Тема повідомлення: нитки для вишивки |
|
|
Завжди вишивала звичайним муліне, але захотілося спробувати щось новеньке
Як правильно користуватися нитками "меланж"?
запитую без ентузіазму, але може хтось допоможе
|
|
Догори |
|
|
l
|
Написане: неділя липня 22, 2007 1:56 am Тема повідомлення: |
|
|
Я лично просто брала и вышивала как обычными нитками. Класно смотрятся вышитые цветы. Я даже меланж применяла в вышивке крестиком, вышивала картинку два ангелочка сидят на большой звезде и вокруг много маленьких звездочек так вот как раз эти маленькие и вышила нитками "меланж" мне понравилось да и близким тоже. А как правильно незнаю может и есть какае то техника незнаю
|
|
Догори |
|
|
monya
|
Написане: неділя липня 22, 2007 10:51 pm Тема повідомлення: |
|
|
Ура! Появился кто-то живой! Не знаю к сожалению как вас зовут, но все равно спасибо!
Просто так и я вышивала "меланжем", цветы действительно выходят супер. Особенно когда их много.
У меня сохранилась наволочка вышитая кем-то из дальних родственников гладью как раз с использованием таких ниток.Там цветы такие, что хочется потрогать! Но вышить так же не удалось.
Вот и возник вопрос: может существует определенная техника
|
|
Догори |
|
|
monya
|
Написане: субота серпня 04, 2007 12:18 pm Тема повідомлення: |
|
|
Нашла весьма доступную статейку о правилах вышивки меланжем (крестиком).
Кто-нибудь интерисуется? И как, и можна ли выложить её на форуме?
|
|
Догори |
|
|
Редактор Модератор форуму
|
Написане: четвер вересня 06, 2007 5:40 pm Тема повідомлення: Вишивка Гладю |
|
|
Взагалі правильно вишивати гладь шовком, але такого як годиться шовку ніде взяти або важко знайти. Тож Вишивають й муліне й акрілом, й чим доведеться. Маю чудову галерею робіт вишитих гладю. Вишивала тітка мого чоловіка, деякі роботи як намальовані. Я спеціально їздила до неї вчитись. Виявилось, що вся глать це те чому можна навчитись за один день, просто треба знайти талановитого вчителя. планую дати уроки вишивки різними техніками гладі в "Настуні". Хоча моя прабабуся так само як і її прабабуся гладю не шила лише хрестик та мережка. Відверто кажучи я бачила безліч мережок та всі вони й близько не схожі на пробабці роботи.
Так відійшла від теми. Тож що до гладі: нівякому разі не слухайтесь що вчитись треба на акрілі! Тому що потвм первчитись на нормальні нитки (муліне чи шовк) досить складно, бо нитки акрілу чи вовняні специфічно лягають на тканину.
P.S. Гладю вишивати швичше та легше ніж хрестиком, до того ж на багато легше!
Тому дурість говорити, що роботи хрестиком менш ціні. В США, Канаді, Європі на цьому роблять шалений бізнес. Ручна робота дуже дорога.
З повагою, Оксана Вишневська
|
|
Догори |
|
|
monya
|
Написане: середа вересня 19, 2007 11:09 am Тема повідомлення: |
|
|
Гладдю я вишиваю давно, а хрестиком років з 5 лише.
До речі про техніку вишивки з меланжем статтю знайшла
|
|
Догори |
|
|
monya
|
Написане: середа вересня 19, 2007 12:22 pm Тема повідомлення: |
|
|
спробую залишити тут
Описание: |
|
Размер файла: |
169.51 KB |
Просмотрено: |
54981 раз(а) |
|
|
179.61 KB |
54981 раз(а) |
|
|
218.84 KB |
54981 раз(а) |
|
|
|
Догори |
|
|
monya
|
Написане: субота вересня 22, 2007 10:25 am Тема повідомлення: |
|
|
До речі, ні хто і не думав, що роботи виконані хрестииком - менш цінні!
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: понеділок вересня 24, 2007 12:53 pm Тема повідомлення: звичайно думали |
|
|
Річ в тому, що гладь вишивати швидше... і при певній практиці приємніше.... але...
Річ в тому, що роботу, виконану хрестиком, може повторити будь-хто, а от гладь повторити (особливо художню) досить складно.
Хоча я особисто вважаю, що це не справедливо.
До того ж розмови про меншу ціність гладі розводять здебільшого ті, хто вивозить тисячі робіт, куплених за безцінь на Україні в Європу та Канаду.
Взагалі в "нормальних" країнах цінують будь-яку ручну роботу.
|
|
Догори |
|
|
monya
|
Написане: понеділок вересня 24, 2007 1:40 pm Тема повідомлення: |
|
|
Прошу вибачення, не хочу ні в якому разі ні кого образити!
Але я можливо щось не добачила, чи не зрозуміла?
До чого тут цінність, легшість чи продаж того чи іншого виду вишивки?
Для мене особисто рукоділля - це частина мого життя. Саме рукоділля, бо я не поділяю його на різновиди, тим паче легші чи важчи.
І мені здається, що для обговорення цього питання потрібно створити окрему тему.
|
|
Догори |
|
|
tanja
|
Написане: середа лютого 06, 2008 1:02 pm Тема повідомлення: |
|
|
я вишила дві картинки шовком і нитки для цього використовувала з шовкових атласних стрічок, що ранише продавали в магазинах. але тепер ці стрічки з поліестеру і для вишивки непридатні. Могла б показати фото цих вишивок , але не знаю як це зробити
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок травня 13, 2008 8:22 am Тема повідомлення: |
|
|
Є шовк виробництва Мадейра та він значно товщий за ниточки з атласних стрічок (готова робота - дивіться обкладинку Настуні №20), є ще шовк для машинної вишивки, він тоненький, та як їм шити, ще не знаю, не пробувала. З'явився турецький шовк, 250 кольорів, теж неопробуваний, тож говорити про його якість нічого не можу.
_________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Janka
|
Написане: середа травня 14, 2008 6:07 pm Тема повідомлення: шовкові нитки |
|
|
Доброго дня!
Я у Вас вперше, але дуже сподіваюсь на Вашу допомогу. Моя тітка дуже гарно вишиває гладдю і замовила в мене шовкові нитки в катушках, до вишивки. Виявляється це шалена проблема. Я живу у Львові. Велике місто, а в магазинах по рукоділлю або немає шовкових ниток, або кажуть, що в мене неіснуючі номери. Скажіть будь-ласка, чи існують інтернет магазини де можна купити такі нитки, або можливо в мене помилка з номерами, і таких кольорів просто не існує.
Ось номери: 3674, 3860, 3899, 3779.
А, ще важко знайти схеми по вишивці гладдю, або журнали цьому присвячені, буду вдячна коли і тут мені дасьте пораду.
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер травня 15, 2008 10:35 am Тема повідомлення: |
|
|
пані Janka.
Номери це звісно добре, а відомий виробник? Обовязково треба знати хто з виробників так маркує кольори.
_________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Janka
|
Написане: четвер травня 15, 2008 3:36 pm Тема повідомлення: |
|
|
Швидш за все це марка Doli, але я читала по форумах, що це не найкращі нитки.
|
|
Догори |
|
|
|
Всі повідомлення, що містять спробу порушення авторського права будь-якого виробника будуть видалятись без попередження