Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
Голочка
|
Написане: четвер січня 03, 2008 2:54 pm Тема повідомлення: |
|
|
А що ж тоді означає словосполучення "авторська вишивка" на обгортці рушничка? І як же відрізнити такі схеми від справді авторських розробок Настуні? Хіба на них не те ж саме написано?
|
|
Догори |
|
|
Редактор Модератор форуму
|
Написане: четвер січня 03, 2008 6:09 pm Тема повідомлення: |
|
|
Саме через це він і знятий з продажу!
Проте ці орнаменти зустрічаються в серветках чи як частина інших узорів, подекуди в зовсім іншій кольоровій гамі, а як орнамент до мініатюрних рушничків - запропоновані нами. Звідси й помітка "авторські".
Ті схеми, що надходять до продажу під грифом авторських - і є авторськими й там вказано автора, їх два (Вишневська, Михальчишина). А традиційні рушники - це відтворення традиційних для певного регіону (з підбором кольорів на розсуд редакції, та внесенням деяких необхідних змін чи доповнень).
А взагалі, по суті, яка різниця, хто автор, для пресічного користувача (майстра-вишивки). Це питання зазвичай бентежить лише тих, хто охочий використати чужу розробку як власну....
_________________ З повагою, Оксана Вишневська |
|
Догори |
|
|
Голочка
|
Написане: вівторок січня 08, 2008 5:51 pm Тема повідомлення: |
|
|
Я не згодна, питання авторського права цікавлять не тільки його порушників (я б навіть сказала, що їх вони навпаки не цікавлять), от юристів, наприклад.
До речі, Ви обіцяли викласти під Новий рік схеми зібрані на Чернвгівщині датовані початком 19- середина 19 століття.
|
|
Догори |
|
|
Vitysik
|
Написане: середа лютого 06, 2008 11:23 am Тема повідомлення: |
|
|
Зараз є програми для розробки схем на компютері, якщо я власноруч розроблю схему і викладу її на свому сайті чи на чийомусь сайті, який присвячений саме вишивці для того щоб його безкоштовно використовували та скачували з нього безкоштовні схеми, це хіба погано? Я знаю декілька сайтів з безкоштовними схемами, і вже маю багато в свому архіві, проте я купляю журнами "Настуня" і мені не шкода, щоб хтось цим користувався. В інтернеті, як і в журналах, завжди вказується автор схеми, це ж нормально. Майже всі інтернет сторінки з безкоштовними схемами мають якійсь ліміт скачування та якісь певні правила користування, і я рахую що ділитися схемами в інтернеті не тільки можна, а й треба.
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: середа березня 12, 2008 10:30 am Тема повідомлення: |
|
|
Ділитись своїм (розробленим власноруч) звичайно, можна! А порушувати права розробника, дизайнера, видання не просто не можна, а ще й протизаконо! В цивілізованих країнах на сайтах вивішують безкоштовні схеми дизайнери задля того, аби ознайомити з якістю своєї роботи, виробники - ті схеми що перестали бути комерційними, чи навпаки, задля того, аби підвищити продаж муліне чи тканини. А в пострадянському просторі, купивши журнал за 9 грн над яким я 2-3 місяці працювала, до тогож не сама - викладають в інтернет скановані схеми разом з віршами. Перепрошую, Ви б ще додумались мої вірші видавати книжками під власним ім'ям, по суті, це рівносильні вчинки. І при цьому роблять круглі очі , "-а ШО, я ж придбала?", так, але робилось для того аби не тільки Ви придбали!
Повага до інших починається з поваги до себе!
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер травня 15, 2008 2:20 pm Тема повідомлення: |
|
|
Орнамент сорочка для шкільних виступів (дитяча на хлопчика)
Походження узору невідоме.
Описание: |
|
Размер файла: |
123.86 KB |
Просмотрено: |
44286 раз(а) |
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер травня 15, 2008 2:39 pm Тема повідомлення: |
|
|
Ще однин узор для дитячої вишиваночки.
Описание: |
|
Размер файла: |
145.12 KB |
Просмотрено: |
44284 раз(а) |
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: середа травня 28, 2008 10:58 am Тема повідомлення: |
|
|
В розділі "Вишивка Хрестом" є мої схеми для безкоштовного скачування.
|
Догори |
|
|
|
Написане: середа серпня 13, 2008 8:25 am Тема повідомлення: |
|
|
http://flyfolder.ru/7694597 Схема "Захід сонця" в ПМ
|
Догори |
|
|
larisik
|
Написане: середа листопада 24, 2010 1:44 pm Тема повідомлення: |
|
|
Доброго всем дня! Тема на самом деле острая, и я согласна с тем, что разработчики схем ДОЛЖНЫ получать за свой труд деньги, но в реасльности... Хотя, к примеру, у некторых форумов есть договоренность с разработчиками о НЕРАСПРОСТРАНЕНИИ их схем, и форумы соблюдают эти правла. От себя могу добавить, подобный вопрс можно решить (хотя бы частично) улучшив качество услуг, предоставляемых разработчиками, а именно, начать-таки продавать схемы (качественные сканы или в РМ) в ЭЛЕКТРОННОМ виде (по e-mail), благо что деньги в эл. виде уже пересылаются. В настощий момент купить эл. схему можно только на амерканских сайтах. Лично для меня другой возможности купить схемы ваших рушников нет - я живу в Москве. Да и схем, к-е мне понравились, у вас в наличии нет, т.е. я даже не могу осавить заказ в ЛИСТЕ ОЖИДАНИЯ. И что мне делать? КАК приобрести ваши схемы? Вот и вынуждена бороздить И-нет в их поисках. А вы (разработчики)лишаетесь возможности заработать неплохие деньги - ведь ваш бизнес расширится до размеров всей планеты - Украинские диаспоры есть везде!!!
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: вівторок січня 25, 2011 11:31 am Тема повідомлення: |
|
|
Актуальні зауваження, та як завжди є НЮАНСИ.
По-перше, продаючи схеми в листах, їх можна з однаковим успіхом відправити куди завгодно, де є поштове відділеня і вартість просто смішна. Друкувати на принтері буде значно дорожче.
По-друге, мене не влаштовуе оплата моєї праці в аморфних електронних грошах, за них до супермаркету не підеш, іх необхідно переводити в готівку, а хтось задумався який % втрачається при цьому? Може хіба всі роботодавці платять електроними грошима, тоді не питання.
По-третє, ті хто дійсно хочуть оплатити та отримати схеми, їх отримують. (до нас приїздили з Росії (Москви, Хабаровська, Владівостока, Пітера) Канади, Австралії і в ще більшу кількість як віддалених так і близьких країн ми надсилали листи з схемами та журналом), тож проблема вигадана.
І останне. Якщо якісь М. Пупкіній не лінь сканувати для викладення в мережі придбану схему чи журнал, то ще менше зусиль знадобиться для викладення електроної версії. (Ще є умільці, що замінивши 1, 2 хрестики, видають розробку за свою.) Є споживачі і є шаровики, перші обирають і домовляються, як би зручно для себе придбати, другі витрачають години, дні, місяці для отримання того ж, але "на шару", і їм байдуже ВСЕ - і ціна і доступність, і виробник, і закон (Паразитуючі види рослин і тварин завжди були нормою, а відтак і паразитуючі люди НОРМА).
Я не збираюсь когось переконувати оплачувати зроблену мною чи кимось іншим роботу, так само як не буду розповідати кліщеві, що пити чужу кров не добре і як наслідок може бути не лише сите черевце, а й чийсь пінцетик.
Ви не поважаєте чужу працю? Виправляти це вже пізно! Шкода!
|
Догори |
|
|
larisik
|
Написане: четвер лютого 24, 2011 8:30 pm Тема повідомлення: |
|
|
Оксана, почему Вы позволяете себе сравнивать меня с клещами? Я не выкладываю Ваши схемы в и-нете, не рассылаю их. Я всего лишь хочу купить несколько схем рушников: ЧР-05, ЧР-06 http://www.nastunya.com/ua/shop/prod/1895/ , но с июля 2010 г. их нет в продаже...
И прежде чем продолжить дискуссию, ответьте мне,п -та, на несколько вопросов:
1. Со сколькими форумами за последние полгода Вы (или Ваша фирма) договорились о НЕРАСПРОСТРАНЕНИИ схем?
2. Аналогичный вопрос в отношении файлообменников
3. Сколько раз Вы (или Ваша фирма) подавали в суд на людей, которые незаконно используют схемы?
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: п'ятниця лютого 25, 2011 10:58 am Тема повідомлення: |
|
|
larisik написав: | Оксана, почему Вы позволяете себе сравнивать меня с клещами? Я не выкладываю Ваши схемы в и-нете, не рассылаю их. Я всего лишь хочу купить несколько схем рушников: ЧР-05, ЧР-06 http://www.nastunya.com/ua/shop/prod/1895/ , но с июля 2010 г. их нет в продаже...
И прежде чем продолжить дискуссию, ответьте мне,п -та, на несколько вопросов:
1. Со сколькими форумами за последние полгода Вы (или Ваша фирма) договорились о НЕРАСПРОСТРАНЕНИИ схем?
2. Аналогичный вопрос в отношении файлообменников
3. Сколько раз Вы (или Ваша фирма) подавали в суд на людей, которые незаконно используют схемы? |
Буквально обожнюю - тих хто не викладує в інтернеті!
А ще більш вдячна тим, хто не скачує!!!!!
Відповім з задоволенням:
1. За остані 2 роки з 3 форумами не просто домовились, але й відверто співпрацюємо: надаємо деякі роботи безкоштовно за для того, аби не викладали самовільно! Є адекватні форумчани, є адекватні власники сайтів, і мені нема діла до того, що вони викладають схеми тих кому "байдуже". Але я не хочу бачити там свої схеми, і готова на співпрацювати. Більш ніж з 10 сайтів "змусили" прибрати, залучаючи правоохороні органи. Є, нажаль, не адекватні, що прохань та пропозицій не розуміють.
2.Складніше те, що на прохання видалити завжди видаляють, але замість однієї завтра вже буде 3 чи 10.
3. Поки що лише раз, до розгляду не дійшло, отримали вибачення та компенсацію. В випадках з інтернетом це дуже складно, треба витратити час для з'ясування фактичного місця реєстрації особи, аби позов мав шанси на задоволення.
Зараз все стало більш сумно бо є ТОРЕНТ, а там крайнього знайти часом дуже важко.
P.S.Стосовно схем, що Вас цікавлять. Перепрошую, але певно не дуже хотіли, бо ті, хто дійсно хочуть якусь схему(якої нема в наявності), звертаються до мене особисто і практично завжди на адекватне звернення отримують адекватну пропозицію вирішення питання.
Звісно, що на неадекватні прохання і реакція відповідна, так що прикол типу "Агов, редакторе, на дворі 21 століття, вишли схему в ПМ 4 грн на рахунок при нагоді кину!!!" - позитивної і доброї відповіді не отримає.
|
Догори |
|
|
Seaside
|
Написане: четвер березня 03, 2011 10:26 am Тема повідомлення: |
|
|
Нещодавно знайшла один сайт, на ньому можна скачати навіть останній 51 номер "Настуні". Заради цікавості скачала (безкоштовно). Подивилася. Роздрукувала одну схему. Вишивати по ній проблематично, якість - лише для ознайомлення. Тепер буду шукати журнал. Одна проблема - в нашому місті продають "Настуню" лише в одній крамниці, і тільки старі номери. Нові возити не хочуть, кажуть - невигідно. А мені особисто подобається лише "Настуня". Схеми в інших журналах якісь, як на мене, примітивні. Я вже підписалася на "Настуню" з 2011 року. З нетерпінням чекаю на журнал і зичу Вам усьго найкращого, творчої наснаги та міцного здоров'я у переддень 8 Березня.
Ваша віддана шанувальниця.
|
|
Догори |
|
|
|
Написане: четвер березня 03, 2011 11:04 am Тема повідомлення: |
|
|
Дякую!
Вам теж всього найкращого!
Буду вдячна Вам якщо в приватному листувані повідомите назву міста в якому проживаєте, думаю можливо налагодити поставку видання.
|
Догори |
|
|
|
Всі повідомлення, що містять спробу порушення авторського права будь-якого виробника будуть видалятись без попередження
|